Trump zaradi seksističnih pripomb ostal brez svetovalca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vodilni predsedniški kandidat ameriških republikancev za volitve leta 2016 Donald Trump se je zaradi seksističnih izjav na račun voditeljice na televiziji Fox znašel v težavah. Zapustil ga je vodilni politični svetovalec.
Oglej si celoten članek

Trumpov svetovalec Roger Stone je sporočil, da je odstopil od kampanje, potem ko je Trump kot razlog za neprijetna vprašanja novinarke Megyn Kelly razglasil njeno menstruacijo. Pri Trumpu na drugi strani trdijo, da so Stona odpustili, ker je želel kampanjo izkoristiti za lastno publiciteto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stone je za televizijo CNN povedal, da je odšel, ker "so kampanjo speljali od temeljnih političnih vprašanj, ki so Trumpa izstrelila na vrh anket", vključno z nezadovoljstvom s političnim sistemom in vprašanjem migrantov. "Trump je bil svež veter. Odstopil sem, ker sem ocenil, da nimam nikakršnega vpliva in da je bila kampanja speljana s pomembnih vprašanj," je dejal.

Trump je po četrtkovem televizijskem soočenju deseterice vodilnih kandidatov stranke v Clevelandu izrazil razočaranje nad voditelji televizije Fox, še posebej nad Kellyjevo, ki mu je zastavila najostrejše vprašanje glede njegovega odnosa do žensk. Kot je ocenil, je Kellyjeva "nekje morala krvaveti".

"Videli ste lahko, da je krvavela iz oči. Krvavela je od nekod," se je glasila sporna izjava. Trump je kasneje pojasnjeval, da je hotel reči, da je novinarka krvavela iz nosu, nato pa obupal in na Twitterju zapisal, da politična korektnost ubija ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mph
    19:28 9. Avgust 2015.

    Ha ha .. drugače pa deluje tudi, da obvlada področje maliganov ... :-) Če je ta beda od človeka edina …

  • h3o
    18:50 9. Avgust 2015.

    trumpa za predsednika.

  • "Pri Trumpu na drugi strani trdijo, da so Stona odpustili, ker je želel kampanjo izkoristiti za lastno publiciteto"<br />Ma ja. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.