Svet
42 ogledov

Trump zaradi seksističnih pripomb ostal brez svetovalca

donald trump Profimedias
Vodilni predsedniški kandidat ameriških republikancev za volitve leta 2016 Donald Trump se je zaradi seksističnih izjav na račun voditeljice na televiziji Fox znašel v težavah. Zapustil ga je vodilni politični svetovalec.

Trumpov svetovalec Roger Stone je sporočil, da je odstopil od kampanje, potem ko je Trump kot razlog za neprijetna vprašanja novinarke Megyn Kelly razglasil njeno menstruacijo. Pri Trumpu na drugi strani trdijo, da so Stona odpustili, ker je želel kampanjo izkoristiti za lastno publiciteto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stone je za televizijo CNN povedal, da je odšel, ker "so kampanjo speljali od temeljnih političnih vprašanj, ki so Trumpa izstrelila na vrh anket", vključno z nezadovoljstvom s političnim sistemom in vprašanjem migrantov. "Trump je bil svež veter. Odstopil sem, ker sem ocenil, da nimam nikakršnega vpliva in da je bila kampanja speljana s pomembnih vprašanj," je dejal.

Trump je po četrtkovem televizijskem soočenju deseterice vodilnih kandidatov stranke v Clevelandu izrazil razočaranje nad voditelji televizije Fox, še posebej nad Kellyjevo, ki mu je zastavila najostrejše vprašanje glede njegovega odnosa do žensk. Kot je ocenil, je Kellyjeva "nekje morala krvaveti".

"Videli ste lahko, da je krvavela iz oči. Krvavela je od nekod," se je glasila sporna izjava. Trump je kasneje pojasnjeval, da je hotel reči, da je novinarka krvavela iz nosu, nato pa obupal in na Twitterju zapisal, da politična korektnost ubija ZDA.

Komentarjev 4
  • mph 19:28 09.avgust 2015.

    Ha ha .. drugače pa deluje tudi, da obvlada področje maliganov ... :-) Če je ta beda od človeka edina konkurenca demokratom, potem se tem res ne rabi sekirat, ne glede na to ali bo zmagala ženska ali moški. Da ...prikaži več pa bi socialist zmagal, pa tam ne verjamem, da je možno, kot ne ateist. Če ni katoliban, tam težko pride daleč.

  • h3o 18:50 09.avgust 2015.

    trumpa za predsednika.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:14 09.avgust 2015.

    "Pri Trumpu na drugi strani trdijo, da so Stona odpustili, ker je želel kampanjo izkoristiti za lastno publiciteto"Ma ja. In to pride z strani tiste osebe ki je v knjigi napisala kako niso toliko važna dejstva ampak vtis ki ...prikaži več ga pustiš. In tisti ki je napisal kako je naročil da se kamione mal več premika pred obiskom naročnika del. Jz mu nč ne verjamem. On je šovinist in ta šov mu umetno dviguje ceno ki je v realnem pogledu niti slučajno ne dosega. Kot tazga pa ga ne morm resno jemat.