Trupla umrlih rudarjev se množijo

Foto: Žurnal24 Družine umrlih rudarjev molijo ob njihovih krstah. (Foto: EPA)
V rudarski nesreči v kolumbijskem rudniku je življenje izgubilo 16 ljudi, še okoli 50 rudarjev pa je ujetih pod zemljo. Upanje izginja.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je pripetila včeraj, ko je zaradi visoke vsebnosti metana v jaških prišlo do velike eksplozije, ki je zasula jašek, poroča BBC. Reševalci, ki so morali zaradi nevarnih razmer že večkrat prekiniti reševanje, so zaenkrat iz rudnika potegnili 16 trupel.

"Ni več možno, da je še kdo živ. Če jih ni ubila eksplozija, potem jih je plin, ki je spodaj zelo gost," je v solzah dejala 28-letna Diana Sepulveda, katere 25-letni mož Wilson Salinas je začel z delom v rudniku pred osmimi dnevi.

Koliko ljudi je ujetih dva kilometra pod zemljo, še ni jasno, saj se je nesreča zgodila v času menjavanja izmen. Svoj obisk kraja nesreče je že napovedal kolumbijski predsednik Álvaro Uribe. Po besedah ministra za rudarstvo Hernána Martíneza rudnik ni imel ustrezne ventilacije in detektorjev metana.

Kolumbija je sicer četrta največja izvoznica premoga na svetu, v zadnjih letih pa se je pripetilo že več smrtonosnih rudniških nesreč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.