Trupli novinarke in fotografa prepeljali v Pariz

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Posmrtne ostanke ameriške vojne poročevalke Marie Colvin in francoskega fotografa Remija Ochlika, ki sta bila ubita med nasiljem v sirskem mestu Homs, so danes pripeljali v Pariz. Nasilje v Siriji se še ni prenehalo.
Oglej si celoten članek

Trupli novinarke in fotografa, ki sta 22 februarja življenji izgubila med raketnim obstreljevanjem četrti Baba Amr v Homsu, so od tam s pomočjo Rdečega križa v petek prepeljali v Damask, od tu pa danes z letalom v Pariz.

Tu so krsto s posmrtnimi ostanki fotografa Ochlika pričakali njegovi sorodniki, ki nameravajo umrlega 28-letnega fotografa pokopati v Franciji. Posmrtne ostanke 56-letne Colvinove pa naj bi jutri ali v torek prepeljali v ZDA.

Sirske oblasti blokirale konvoj pomoči Rdečega križa

Uradni Peking je včeraj pozvalo sirsko vlado in druge vpletene strani v sporu, naj končajo nasilje in na miren način rešijo krizo v Siriji. Pozvali pa so tudi k omogočanju dostave humanitarne pomoči potrebnim. Predstavniki Rdelega križa namreč še vedno čakajo na dovoljenje sirskih oblasti za vstop v četrt Baba Amr v Homsu, kjer naj bi bilo ujetih okoli 20.000 civilistov, ki nujno potrebujejo pomoč v hrani in zdravilih. Sirske oblasti so namreč konvoj pred Babo Amrom blokirale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.