Svet
9 ogledov

Trupli novinarke in fotografa prepeljali v Pariz

Marie Colvin, Remi Ochlik Reuters
Posmrtne ostanke ameriške vojne poročevalke Marie Colvin in francoskega fotografa Remija Ochlika, ki sta bila ubita med nasiljem v sirskem mestu Homs, so danes pripeljali v Pariz. Nasilje v Siriji se še ni prenehalo.

Trupli novinarke in fotografa, ki sta 22 februarja življenji izgubila med raketnim obstreljevanjem četrti Baba Amr v Homsu, so od tam s pomočjo Rdečega križa v petek prepeljali v Damask, od tu pa danes z letalom v Pariz.

Tu so krsto s posmrtnimi ostanki fotografa Ochlika pričakali njegovi sorodniki, ki nameravajo umrlega 28-letnega fotografa pokopati v Franciji. Posmrtne ostanke 56-letne Colvinove pa naj bi jutri ali v torek prepeljali v ZDA.

Sirske oblasti blokirale konvoj pomoči Rdečega križa

Uradni Peking je včeraj pozvalo sirsko vlado in druge vpletene strani v sporu, naj končajo nasilje in na miren način rešijo krizo v Siriji. Pozvali pa so tudi k omogočanju dostave humanitarne pomoči potrebnim. Predstavniki Rdelega križa namreč še vedno čakajo na dovoljenje sirskih oblasti za vstop v četrt Baba Amr v Homsu, kjer naj bi bilo ujetih okoli 20.000 civilistov, ki nujno potrebujejo pomoč v hrani in zdravilih. Sirske oblasti so namreč konvoj pred Babo Amrom blokirale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.