Truplo v reki

Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Moški je najprej prejel elektronsko sporočilo, v katerem so neznanci od njega terjali denar.
Oglej si celoten članek

56-letni Britanec Craig Simpson je prejel elektronsko sporočilo, v katerem so izsiljevalci iz Irana grozili, da bodo - v kolikor ne bo izpolnil njihovih zahtev - vso njegovo zgodovino iskanj na svetovnem spletu poslali njegovim kontaktom.

Prestrašeni Simpson je dvakrat vplačal zahtevano vsoto v Bitcoinih na navedeno številko, nato pa je policija v reki River Lugg našla njegovo truplo.

Po njegovi smrti je 57-letna vdova po njem Amanda preiskovalcem povedala, da je bil zadnje dni pred izginotjem izjemno nervozen, jemal je tudi antidepresive. Dan po prijavljenem izginotju je policija v bližini hotela v Herefordshireu našla njegov avtomobil, v njem pa mobilni telefon, na katerem so bila še shranjena sporočila izsiljevalcev, piše Hereford Times.

Policijska preiskava je še vedno v teku, za zdaj še ni jasno, ali je moški v reko padel ali je storil samomor.

"Bil je pod velikim stresom, morda je načrtoval samomor, nismo pa v to povsem prepričani," je povedal preiskovalec Mark Bricknell. Policija svari, da ljudje izsiljevalcem preko spleta denarja nikakor ne nakazuje.

Izsiljevanje Policija opozarja: Ne nasedajte, gre za prevaro!

Pod krinko Navajal ljudi, da so se slekli, nato izsiljeval

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:02 10. September 2018.

    Kaj ga je pa sral, da so ga lahko za jajca držal..??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.