Tudi do stokrat močnejši od heroina

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Nova sintetična droga na ameriškem tržišču je le v dvanajstih dneh zahtevala deset smrtnih žrtev.
Oglej si celoten članek

Gre za tabletko s fentanilom, ki je od 25 do 50, celo do 100-krat močnejša od heroina. Fentanil je sicer analgetik, ki ga uporabljajo za lajšanje močnih bolečin, pogosto ga uporabijo pri pacientih po operativnih posegih. V Združenih državah Amerike je v zadnjih 12-tih dneh, ko so oblasti zaznale pojav nove druge, umrlo najmanj deset ljudi.

Preiskava Agencije za boj proti drogam je usmerjena predvsem na območje Sacramenta, kjer so zabeležili največ predoziranj. "Predoziranj je 36, k sreči niso vsi umrli. V največji meri so novo drogo kupili od neznanca v parku ali od prijateljevih prijateljev," poroča policija v Sacramentu, ki skuša lovirati izvor nevarnih tablet.

Menijo, da so sestavine uvožene s Kitajske, tablete pa izdelane v Mehiki in pretihotapljene na območje Kalifornije. Tihotapci z drogo fentanil pogosto mešajo s heroinom in takšnega prodajajo odvisnikom. Glede na to, da je fentanil bistveno močnejši, je večja tudi nevarnost predoziranja. Agencija za boj proti drogam ocenjuje, da je le v lanskem letu ta nevarna mešanica odgovorna za smrt 5500 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:02 7. April 2016.

    Jaz bi jo zastonj dajal, naj pokrepajo narkiči.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.