Tudi to bodo drastične posledice koronavirusa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poročilo predvideva grozljive posledice.
Oglej si celoten članek

Pandemija koronavirusa bi lahko v popolno revščino pahnila pol milijarde ljudi po vsem svetu, je danes opozorila neprofitna organizacija Oxfam, ki se bori zoper neenakosti in revščino in ki povezuje 19 neodvisnih dobrodelnih organizacij širom sveta.

Poročilo, ki so ga naročili, napoveduje, da bi lahko revščina glede na leto 2018 zrasla za od šest do osem odstotkov, sploh glede na to, da so vlade ustavile gospodarske aktivnosti, da bi zajezile širjenje pandemije.

"To bi lahko zaustavilo boj zoper revščino za deset let, v nekih regijah Afrike in Bližnjega vzhoda pa celo za trideset let," je zaključek raziskave, ki so jo pripravili na londonskem King's Collegu in avstralski univerzu.

Oxfam predlaga izplačilo nepovratne pomoči in večjo podporo za majhna podjetja in trenutno zaustavitev odplačil dolgov revnejših držav, razvitejše države pa pozivajo h krizni pomoči. Poročilo so poslali svetovnim državnikom, Mednarodnemu denarnemu skladu, Svetovni banki ter ministrom za finance skupine G20.

Koronavirus v SLO NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.