Svet
2447 ogledov

Tudi to bodo drastične posledice koronavirusa

Novi koronavirus Profimedia
Poročilo predvideva grozljive posledice.

Pandemija koronavirusa bi lahko v popolno revščino pahnila pol milijarde ljudi po vsem svetu, je danes opozorila neprofitna organizacija Oxfam, ki se bori zoper neenakosti in revščino in ki povezuje 19 neodvisnih dobrodelnih organizacij širom sveta.

Poročilo, ki so ga naročili, napoveduje, da bi lahko revščina glede na leto 2018 zrasla za od šest do osem odstotkov, sploh glede na to, da so vlade ustavile gospodarske aktivnosti, da bi zajezile širjenje pandemije.

"To bi lahko zaustavilo boj zoper revščino za deset let, v nekih regijah Afrike in Bližnjega vzhoda pa celo za trideset let," je zaključek raziskave, ki so jo pripravili na londonskem King's Collegu in avstralski univerzu.

Oxfam predlaga izplačilo nepovratne pomoči in večjo podporo za majhna podjetja in trenutno zaustavitev odplačil dolgov revnejših držav, razvitejše države pa pozivajo h krizni pomoči. Poročilo so poslali svetovnim državnikom, Mednarodnemu denarnemu skladu, Svetovni banki ter ministrom za finance skupine G20.

Koronavirus Koronavirus v SLO Zdravje NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.