Tudi v Ljubljano ne bo letela

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi stavke nemškega letalskega prevoznika odpovedani tudi številni leti iz in za Ljubljano.
Oglej si celoten članek

Od 1720 poletov, ki so sicer na voznem redu, naj bi jih opravili le 32. Zaradi stavke bo moten tudi pomet slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways z Nemčijo.

Odpadli bodo poleti na relaciji Ljubljana-München, Ljubljana-Frankfurt, Priština-Frankfurt ter Priština-München. Dva poleta na relaciji Ljubljana-Frankfurt pa bosta opravljena, nanje pa so že prenesli rezervacije potnikov sicer načrtovanih letov v Frankfurt. Potnike, ki imajo vozovnice za pot v München ali nadaljujejo pot iz Münchna medtem pri Adrii pozivajo, naj se obrnejo na njihov klicni center.

Le z ročno prtljago

 

Sicer pa velja še posebno opozorilo potnikom, ki potujejo iz Frankfurta v Ljubljano. Ti se bodo na let lahko prijavili le preko spleta ali na samopostrežnih avtomatih. Ob tem bodo lahko potovali samo tisti z ročno prtljago, saj zaradi stavke prtljage ne bo moč oddati. Zaradi stavke lahko prihaja tudi do zamud ostalih letov, še opozarjajo.

Zahtevajo višje plače


Sindikat zahteva 5,2-odstotno zvišanje plač za okoli 33.000 zaposlenih, vodstvo pa je nazadnje ponudilo do največ 0,6-odstotno zvišanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.