Svet
6 ogledov

Tudi v Ljubljano ne bo letela

Koliko časa bodo letala družbe Lufthansa samevala? Žurnal24 main
Zaradi stavke nemškega letalskega prevoznika odpovedani tudi številni leti iz in za Ljubljano.

Od 1720 poletov, ki so sicer na voznem redu, naj bi jih opravili le 32. Zaradi stavke bo moten tudi pomet slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways z Nemčijo.

Odpadli bodo poleti na relaciji Ljubljana-München, Ljubljana-Frankfurt, Priština-Frankfurt ter Priština-München. Dva poleta na relaciji Ljubljana-Frankfurt pa bosta opravljena, nanje pa so že prenesli rezervacije potnikov sicer načrtovanih letov v Frankfurt. Potnike, ki imajo vozovnice za pot v München ali nadaljujejo pot iz Münchna medtem pri Adrii pozivajo, naj se obrnejo na njihov klicni center.

Le z ročno prtljago

 

Sicer pa velja še posebno opozorilo potnikom, ki potujejo iz Frankfurta v Ljubljano. Ti se bodo na let lahko prijavili le preko spleta ali na samopostrežnih avtomatih. Ob tem bodo lahko potovali samo tisti z ročno prtljago, saj zaradi stavke prtljage ne bo moč oddati. Zaradi stavke lahko prihaja tudi do zamud ostalih letov, še opozarjajo.

Zahtevajo višje plače


Sindikat zahteva 5,2-odstotno zvišanje plač za okoli 33.000 zaposlenih, vodstvo pa je nazadnje ponudilo do največ 0,6-odstotno zvišanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.