Svet
9 ogledov

Lufthansa v mediacijo

Koliko časa bodo letala družbe Lufthansa samevala? Žurnal24 main
Posledice petkove celodnevne stavke kabinskega osebja Lufthanse po vsej Nemčiji je občutilo več kot 100 tisoč potnikov. Odpovedana je bila približno polovica od 1800 načrtovanih poletov, večinoma znotraj Nemčije oziroma Evrope.

Vodstvo nemškega letalskega prevoznika Lufthansa in sindikat kabinskega osebja sta se dogovorila, da bosta skušala spor rešiti z mediacijo. Dogovor o poteku mediacije dosegli do prihodnje srede, o mediatorju pa naj bi se sporazumeli do konca prihodnjega tedna.

Za zdaj stavkovni mir

Mediacija bo tekla predvsem o prejemkih okoli 18 tisoč članov kabinskega osebja in njihovi soudeležbi pri dobičku. A vodstvo in sindikat se bosta začela po pisanju nemške tiskovne agencije dpa spet pogovarjati tudi o omejevanju začasnih zaposlitev.

Za zdaj je tako v največjem evropskem letalskem prevozniku spet zavladal stavkovni mir in potnikom se nekaj časa ni bati novih nevšečnosti. V sindikatu Ufo, ki zastopa večino kabinskega osebja, so z dogovorom zadovoljni.

Najbolj je bilo prizadeto največje nemško letališče in Lufthansin domači štab, Frankfurt. Kljub temu so se večjemu kaosu izognili tako na letališčih kot tudi na železniških postajah in avtocestah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.