Tudi zrak ni več zastonj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Čisti zrak je na Kitajskem, ki se sooča z gostim smogom, dobil svojo ceno.
Oglej si celoten članek

V kitajski restavraciji v mestu Zhangjiagang na vzhodu države so se odločili, da bodo gostom zaračunavali čisti zrak. Lastnik lokala se je zaradi slabega zraka v mestu odločil, da bo nabavil aparat za čiščenje zraka in gostom zaračunal znesek v vrednosti enega kitajskega juana (0,14 evrov).

En juan na osebo

Gostje restavracije so za dodatno uslugo izvedeli po tem, ko so jim zaposleni v restavraciji zaračunali že naročeno hrano. Na računu je po poročanju South China Morning Posta pisalo, da se dihanje čistega zraka plačuje po en juan na osebo. 

A mestne oblasti s tem niso bile zadovoljne. Po pritožbah so lastniku restavracije naložile, naj zaračunavanje dodatnega stroška ukine, saj ni v skladu z zakonom. Pojasnili so, da filtriranje zraka v restavraciji ni odločitev gostov, ampak restavracije, zato zaračunavanje ni možno. 

Zgodba je zaokrožila na socialnem omrežju, kjer je večina uporabnikov komentirala, da bi z veseljem plačala en juan, da bi le zrak bil čistejši. 

Rdeči alarm

Zaradi največjega onesnaženja zraka v zgodovini kitajske prestolnice, so v Pekingu pretekli teden razglasili teden najvišjo stopnjo nevarnosti oz. "rdeči alarm".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • h3o
    20:34 15. December 2015.

    naši politiki že razmišljajo nekaj podobnega, namreč, uvedli bi davek na človeško temperaturo, ki ogreva ozračje in dviguje temperaturo planeta....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.