Turki prijeli 68 osumljencev, med njimi tri Ruse

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po samomorilskem napadu v Carigradu, v katerem je bilo včeraj ubitih deset, ranjenih pa 15 ljudi, je turška policija prijela že 68 osumljencev.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo turški mediji, je turška policija v povezavi z včerajšnjim napadom v Carigradu prijela skupno 68 osumljenih, med njimi tri Ruse, ki naj bi bili povezani z Islamsko državo, kar je potrdil tudi ruski konzulat v Turčiji.

Policija v Antaliji je v okviru hišnih preiskav pri osumljenih pridobila številne tudi številne dokumente in nosilce podatkov. Preiskave so potekale na 22 lokacijah po vsej državi, če so vsi osumljeni povezani z včerajšnjim napadom še ni uradno potrjeno.

Dva ranjena turista v kritičnem stanju

Napad je izvedel 28-letni Nabil Fadli, pripadnik Islamske države sirskega porekla, rojen v Savdski Arabiji leta 1988. Do eksplozije je prišlo ob 10.15 v središču Carigrada, na območju najbolj obiskanih turističnih atrakcij mesta.

Med ubitimi so večinoma nemški turisti; med 15-timi osebami, ki so bile v napadu poškodovane, sta dva turista v kritičnem stanju. Eden je Nemec, drugi Norvežan.

Napadi si sledijo

Včerajšnji napad v Carigradu je zadnji v nizu številnih v zadnjih mesecih. Turški premier Ahmet Davutoglu in notranji minister Efkan Ala sta že sklicala krizni sestanek.

Spomnimo; oktobra sta v napadu v Ankari v dveh napadih umrla 102 človeka, poškodovanih je bilo več kot 400 ljudi. Obe bombi sta eksplodirali v bližini glavne železniške postaje in to tri teden pred parlamentarnimi volitvami v Turčiji. Za napad so okrivili Islamsko državo.

Sledilo je več terorističnih napadov na jugovzhodu države, na območjih, kjer živijo pretežno Kurdi.

Sto borcev, ki jih usposabljajo za napade v Turčiji

Turške oblasti so sicer že pred včerajšnjim napadom v Carigradu prijele nekaj pripadnikov Islamske države, ki naj bi načrtovali napade v mestu. V turških mediji se je danes pojavila tudi informacija, da naj bi Islamska država trenutno usposabljala sto borcev, ki naj bi izvedli napade v Turčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:09 14. Januar 2016.

    Ah, dokler ne bodo bombe postavli v Berlinu to ni "naša" stvar.

  • 18:18 13. Januar 2016.

    Prijeli 68 osumljenih??? Ja kaj so pa delali do sedaj?

  • 12:09 13. Januar 2016.

    Čistka - takoj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.