Turška vlada dala zeleno luč za napad

Foto: Žurnal24 Tayyip Erdogan grozi, da bo izgnal sto tisoč Armencev. (Foto: EPA)
Turški premier Recep Tayyip Erdogan je sporočil, da je turška vlada vojski dala pooblastilo za izvedbo napada proti kurdskim upornikom na severu Iraka.
Oglej si celoten članek
"Odločitev smo sprejeli 28. novembra na srečanju kabineta vlade z odobritvijo predsednika, tako da so turške vojaške sile dobile pooblastilo za čezmejne operacije," je povedal turški premierRecep Tayyip Erdogan, ki pa ni povedal, kdaj točno naj bi do akcije prišlo.

Turški in ameriški vojaški poveljniki so se že prejšnji teden dvakrat srečali in razpravljali o skupnih ukrepih proti Kurdski delavski stranki (PKK). Domenili so se tudi o izmenjavi obveščevalnih podatkov o gibanju upornikov. ZDA in iraški Kurdi so se sicer dogovorili, da bodo poskušali ustaviti PKK. Ameriški predsednik George Bush je po pogovorih z Erdoganom v Beli hiši v začetku novembra PKK označil za skupnega sovražnika in Turčiji obljubil, da ji bodo pravočasno posredovali obveščevalne podatke o gibanju upornikov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.