Tvit z besedo Slovenia prvič poslan leta 2006

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriško zagonsko podjetje Topsy je zbralo vsa javna sporočila na družabnem omrežju Twitter – vse od prvega tvita 21. marca 2006, ko je soustanovitelj družabnega omrežja zapisal skromni "just setting up my twttr".
Oglej si celoten članek

Podjetje iz San Francisca je zbirko pripravilo z namenom, da bi podjetjem, marketinškim agencijam in drugim omogočilo iskanje po "zanimivih signalih v siceršnjem šumu družabnih omrežij".

Po besedah ustanoviteljev podjetja Topsy njihova orodja omogočajo iskanje po "stotinah milijardah" tvitov, iz katerih je mogoče izluščiti uporabne informacije o ljudeh, temah, blagovnih znamkah in podjetjih.

2006 prvi tvit z besedo Slovenia

Osnovno iskanje po zbirki je na voljo brezplačno. Tako je na primer mogoče ugotoviti, da je bil prvi tvit z besedo Slovenia poslan 25. julija 2006.

Glasil se je: "Just resorted to some online dictionaries to write a sentence in slovenian to send to far relatives currently living in Slovenia: 'Ja sam brazilac i razgovar..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:34 5. September 2013.

    Glasil se je: "Just resorted to some online dictionaries to write a sentence in slovenian to send to far relatives …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.