Svet
4 ogledov

Tvit z besedo Slovenia prvič poslan leta 2006

Twitter Shutterstock
Ameriško zagonsko podjetje Topsy je zbralo vsa javna sporočila na družabnem omrežju Twitter – vse od prvega tvita 21. marca 2006, ko je soustanovitelj družabnega omrežja zapisal skromni "just setting up my twttr".

Podjetje iz San Francisca je zbirko pripravilo z namenom, da bi podjetjem, marketinškim agencijam in drugim omogočilo iskanje po "zanimivih signalih v siceršnjem šumu družabnih omrežij".

Po besedah ustanoviteljev podjetja Topsy njihova orodja omogočajo iskanje po "stotinah milijardah" tvitov, iz katerih je mogoče izluščiti uporabne informacije o ljudeh, temah, blagovnih znamkah in podjetjih.

2006 prvi tvit z besedo Slovenia

Osnovno iskanje po zbirki je na voljo brezplačno. Tako je na primer mogoče ugotoviti, da je bil prvi tvit z besedo Slovenia poslan 25. julija 2006.

Glasil se je: "Just resorted to some online dictionaries to write a sentence in slovenian to send to far relatives currently living in Slovenia: 'Ja sam brazilac i razgovar..."

Komentarjev 1
  • Ferluci 11:34 05.september 2013.

    Glasil se je: "Just resorted to some online dictionaries to write a sentence in slovenian to send to far relatives currently living in Slovenia: 'Ja sam brazilac i razgovar..." To mi ni pa čisto nič jasno: kakšno vezo ima ...prikaži več srbohrvaščina in slovenščina? Bedno!