Ubežniki plujejo proti Italiji

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Na italijanski otok Lampedusa v enem dnevu prispelo dva tisoč nezakonitih priseljencev iz severne Afrike. Ladja z okoli 500 prebežniki pred otokom v nevarnosti.
Oglej si celoten članek

V zadnjih 24 urah je na južni italijanski otok Lampedusa prispelo že dva tisoč nezakonitih priseljencev iz severne Afrike.

Danes sta otok dosegli dve ladji z okoli 800 ljudmi, ki sta izpluli iz Libije. Še ena ladja z okoli 500 prebežniki, ki je od otoka oddaljena še kakih 40 milj, pa je po satelitskem telefonu zaprosila za pomoč, poroča STA. Ladja se nahaja v ozemeljskih vodah Malte, zaradi izrazitega poslabšanja vremena pa se obalna straža sedaj boji, da bi lahko bila v hudi nevarnosti.

V Italijo je od strmoglavljenja režima tunizijskega predsednika Zina el Abidina Ben Alija nezakonito prispelo že več kot 25 tisoč Tunizijcev. Večina jih je pristala na Lampedusi, ki ne premore zmogljivosti za sprejem tolikšnega števila prebežnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.