Ubili 37 teroristov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jemenska vojska je v okviru obsežne protiteroristične operacije ubila 37 domnevnih pripadnikov Al Kaide in številne ranila.
Oglej si celoten članek

Kot je v sporočilu zapisalo obrambno ministrstvo, so bili domnevni teroristi ubiti na območju Majfa v pokrajini Šabva na jugu države v okviru šestega dne operacije, ki je uperjena proti veji Al Kaide na Arabskem polotoku (AQAP).

Jemenska vojska je sicer v petek na tem območju ob podpori letal ubila pet pripadnikov Al Kaide. Skupno je bilo v vojaški operaciji po poročanju AFP, ki se sklicuje na uradne podatke, doslej ubitih 67 skrajnežev in več kot 24 vojakov.

Pripadniki AQAP so vzpostavili utrdbe v krajih in na odmaknjenih območjih v pokrajinah Abjan in Šabva na jugu države, potem ko so jih varnostne sile pregnale iz večjih mest v Abjanu.

Jemenska in ameriška vojaška letala so na območju pred tedni obstreljevala oporišča AQAP, ki je po oceni Washingtona najnevarnejša veja mednarodne teroristične mreže in povezana z več neuspelimi načrti terorističnih napadov na ZDA. Ubitih je bilo več deset pripadnikov Al Kaide.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.