Svet
24 ogledov

Ubili 37 teroristov

jemenska vojska Reuters
Jemenska vojska je v okviru obsežne protiteroristične operacije ubila 37 domnevnih pripadnikov Al Kaide in številne ranila.

Kot je v sporočilu zapisalo obrambno ministrstvo, so bili domnevni teroristi ubiti na območju Majfa v pokrajini Šabva na jugu države v okviru šestega dne operacije, ki je uperjena proti veji Al Kaide na Arabskem polotoku (AQAP).

Jemenska vojska je sicer v petek na tem območju ob podpori letal ubila pet pripadnikov Al Kaide. Skupno je bilo v vojaški operaciji po poročanju AFP, ki se sklicuje na uradne podatke, doslej ubitih 67 skrajnežev in več kot 24 vojakov.

Pripadniki AQAP so vzpostavili utrdbe v krajih in na odmaknjenih območjih v pokrajinah Abjan in Šabva na jugu države, potem ko so jih varnostne sile pregnale iz večjih mest v Abjanu.

Jemenska in ameriška vojaška letala so na območju pred tedni obstreljevala oporišča AQAP, ki je po oceni Washingtona najnevarnejša veja mednarodne teroristične mreže in povezana z več neuspelimi načrti terorističnih napadov na ZDA. Ubitih je bilo več deset pripadnikov Al Kaide.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.