Udeleženci halucinirali in tavali naokoli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Konferenca homeopatov v bližini nemškega Hamburga se je končala s posredovanjem reševalcev in policije.
Oglej si celoten članek

Konferenca homeopatov v bližini Hamburga na severu Nemčije se je iztekla v kaos, potem ko je več udeležencev zaužilo LSD-ju podobno halucinogeno drogo.

Tuji mediji poročajo, da se je 29 moških in žensk "opotekalo naokoli, nerazumljivo govorilo in utrpelo nekaj lažjih poškodb", zaradi katerih so jim morali nuditi prvo pomoč.

Srečanje zdravilcev je potekalo prejšnji petek v hotelu v kraju Handeloh južno od Hamburga.

Po poročanju nemških medijev je pomoč prizadetim nudilo 150 reševalcev, na prizorišče pa je poleg reševalnih vozil prišla tudi policija.



Pacienti, v starosti 24 do 56 let, so imeli halucinacije, težave z dihanjem in pospešenim srčnim utripom, nekateri pa so bili po poročanju Deutsche Welle tudi v resno ogrožujočem zdravstvenem stanju.

Test krvi in urina je pokazal, da so vzeli halucinogeno drogo 2CE, ki jo v Nemčiji poznajo pod imenom Aquarust.

Torsten Passie iz vladne skupine za droge je za NDR dejal, da je očitno prišlo do močnega predoziranja, kar kaže na to, da droge najverjetneje niso vzeli namerno. "Sklepamo, da niso bili poučeni o vsebni, učinkih in tveganju, preden so jo vzeli," je dejal.

Podrobnosti bo razkrila preiskava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    14:07 9. September 2015.

    Niti ni tako nenavadno, namreč homeopati zdravijo z nič. :-) Vzamejo kapljico neke snovi, ki ima podobne posledice, kot neka …

  • 13:41 9. September 2015.

    Zadnje čase se na teh shodih, ki ponujajo alternativne metode zdravljenja kar pogosto "zastrupijo" z nekimi drogami, ki jim jih …

  • 11:16 9. September 2015.

    A ne ga lomt, homeopati niso bili podučeni o učinkih drog? :) Meni je čudno, da zmorejo slediti korakom napredne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.