Svet
39 ogledov

Udeleženci halucinirali in tavali naokoli

Homeopatija Profimedias
Konferenca homeopatov v bližini nemškega Hamburga se je končala s posredovanjem reševalcev in policije.

Konferenca homeopatov v bližini Hamburga na severu Nemčije se je iztekla v kaos, potem ko je več udeležencev zaužilo LSD-ju podobno halucinogeno drogo.

Tuji mediji poročajo, da se je 29 moških in žensk "opotekalo naokoli, nerazumljivo govorilo in utrpelo nekaj lažjih poškodb", zaradi katerih so jim morali nuditi prvo pomoč.

Srečanje zdravilcev je potekalo prejšnji petek v hotelu v kraju Handeloh južno od Hamburga.

Po poročanju nemških medijev je pomoč prizadetim nudilo 150 reševalcev, na prizorišče pa je poleg reševalnih vozil prišla tudi policija.



Pacienti, v starosti 24 do 56 let, so imeli halucinacije, težave z dihanjem in pospešenim srčnim utripom, nekateri pa so bili po poročanju Deutsche Welle tudi v resno ogrožujočem zdravstvenem stanju.

Test krvi in urina je pokazal, da so vzeli halucinogeno drogo 2CE, ki jo v Nemčiji poznajo pod imenom Aquarust.

Torsten Passie iz vladne skupine za droge je za NDR dejal, da je očitno prišlo do močnega predoziranja, kar kaže na to, da droge najverjetneje niso vzeli namerno. "Sklepamo, da niso bili poučeni o vsebni, učinkih in tveganju, preden so jo vzeli," je dejal.

Podrobnosti bo razkrila preiskava.

Komentarjev 3
  • mph 14:07 09.september 2015.

    Niti ni tako nenavadno, namreč homeopati zdravijo z nič. :-) Vzamejo kapljico neke snovi, ki ima podobne posledice, kot neka bolezen, ki bi jo radi zdravili. Potem pa to kapljico raztopijo v Atlantskem oceneanu in pacientu dozirajo po kapljicah. Če ...prikaži več pa je efekt prešibek, pa to isto kapljico raztopijo kar v vseh oceanih skupaj. Logično, mar ne. :-) He, he, ... v glavnem, sem pristaš alternativne medicine, ma ne prav vsake neumnosti. Res pa je, da nekomu tudi "sveta voda" iz Lurda pozdravi kakšno psihično stanje, če ni prehudo. :-)

  • c1305166 13:41 09.september 2015.

    Zadnje čase se na teh shodih, ki ponujajo alternativne metode zdravljenja kar pogosto "zastrupijo" z nekimi drogami, ki jim jih nekdo podtakne. Pred meseci se je tudi pri nas v Sloveniji zgodilo, in to kar dvakrat v enem mesecu na ...prikaži več dveh različnih dogodkih, da so se neki penzjonisti "zastrupili" s travo. Čudna naključja.

  • dimnikar 11:16 09.september 2015.

    A ne ga lomt, homeopati niso bili podučeni o učinkih drog? :) Meni je čudno, da zmorejo slediti korakom napredne funkcije kot je DIHANJE.