Ukradli 130 jagnjet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Celotno čredo so neznanci v nekaj minutah naložili na dva tovornjaka in izginili.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je z neke osamele jase v departmaju Isère v francoskih Alpah izginil kar ves trop jagnjet. Čreda 130 živali je bila na paši znotraj električne ograde, od koder jih je neznancem v noči na četrtek v zgolj nekaj minutah uspelo naložiti na dva tovornjaka in nato izginiti.

Da so živali končale na tovornjakih, kažejo sledi gum na kraju dogodka. Nepridipravi so si pomagali tudi z rampo, ki so jo sestavili iz palet, kar jim je omogočilo, da je kraja potekala tako zelo hitro.

Rejec je jagenjčke, katerih vrednost je ocenjena na 20.000 evrov, pred tremi tedni kupil v Španiji. Prodati jih je nameraval pred muslimanskim praznikom kurban bajram, ki se začenja v petek.

V žandarmeriji so prepričani, da so jih tudi ukradli prav z namenom, da jih v nezakonitih klavnicah zakoljejo ter nato na lokalnih tržnicah prodajo pred kurban bajramom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.