Svet
8 ogledov

Ukradli 130 jagnjet

ovca Shutterstock
Celotno čredo so neznanci v nekaj minutah naložili na dva tovornjaka in izginili.

Prejšnji teden je z neke osamele jase v departmaju Isère v francoskih Alpah izginil kar ves trop jagnjet. Čreda 130 živali je bila na paši znotraj električne ograde, od koder jih je neznancem v noči na četrtek v zgolj nekaj minutah uspelo naložiti na dva tovornjaka in nato izginiti.

Da so živali končale na tovornjakih, kažejo sledi gum na kraju dogodka. Nepridipravi so si pomagali tudi z rampo, ki so jo sestavili iz palet, kar jim je omogočilo, da je kraja potekala tako zelo hitro.

Rejec je jagenjčke, katerih vrednost je ocenjena na 20.000 evrov, pred tremi tedni kupil v Španiji. Prodati jih je nameraval pred muslimanskim praznikom kurban bajram, ki se začenja v petek.

V žandarmeriji so prepričani, da so jih tudi ukradli prav z namenom, da jih v nezakonitih klavnicah zakoljejo ter nato na lokalnih tržnicah prodajo pred kurban bajramom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.