Ulice pod vodo, po zraku letijo hiše, avtomobili

Foto: Epa
Foto: Epa
Opustošenje na jugovzhodu Azije.
Oglej si celoten članek

Letošnji doslej najhujši tajfun Mangkhut je jugovzhodu Azije ob koncu tedna prinesel opustošenje. Samo na Filipinih naj bi zahteval najmanj sto smrtnih žrtev.

Kot je napovedal župan mesta Itogon na severu Filipinov Vicotorio Palangdan bi lahko tajfun, ki je medtem dosegel kitajsko obalo, zahteval najmanj sto smrtnih žrtev. Po njegovih besedah bi lahko bili med smrtnimi žrtvami pogrešani rudarji, ki so bili v baraki rudnika, ko je to zasul zemeljski plaz. Ocenjujejo, da je bilo v baraki od 40 do 50 rudarjev, ko se je sprožil zemeljski plaz.

Foto: Epa Tajfun Manghut

Zaradi tajfuna Mangkhuta je sicer po zadnjih podatkih na Filipinih umrlo najmanj 64 ljudi. "Težko sprejmem, a zdi se, da bo najmanj sto smrtnih žrtev," je dejal župan.

Mangkhut, ki velja za najmočnejši vihar letošnjega leta na Filipinih, je poplavil kmetijske površine na območju filipinskega otoka Luzon, njegov siloviti veter je poleg tega podiral drevesa, obilno deževje je sprožilo številne zemeljske plazove.

Večina regije, ki je bila na poti Mangkuhta in kjer živi okoli pet milijonov ljudi, je še vedno brez elektrike in komunikacijskih povezav, zato oblasti še niso podale končne ocene morebitnih žrtev in gmotne škode, ki jo je na Filipinih povzročil tajfun. Iz pretežno vaškega območja je zbežalo najmanj 105.000 ljudi.

Foto: Epa Tajfun Manghut

Na Filipinih je največ smrtnih žrtev doslej zahteval super tajfun Haiyan leta 2013 z več kot 7350 smrtnimi žrtvami in pogrešanimi.

Spletna omrežja so polna posnetkov divjanja tajfuna, ki ruši vse pred seboj.

Neverjetno Norost sredi orkana. Smeji se mu cela Amerika.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.