Umor Politkovske znova pod drobnogledom

Foto: Žurnal24 Ana Politkovska je bila ustreljena 7. oktobra 2006 pred svojim stanovanjem v Mos
Tožilstvo bo moralo znova preiskati umor ruske novinarke Ane Politkovske.
Oglej si celoten članek

Rusko vrhovno sodišče je odločilo, da mora tožilstvo znova preiskati umor raziskovalne novinarke Ane Politkovske. Vrhovno sodišče je tako razveljavilo razsodbo prvostopenjskega sodišča v Moskvi, ki je avgusta zavrnilo zahtevo svojcev Politkovske, da se primer vrne v roke tožilstva in se sproži nova preiskava.

Morilec še vedno na prostosti

Politkovsko so ustrelili leta 2006 na stopnišču bloka, kjer je stanovala. Znana je bil kot ostra kritičarka tedanjega ruskega predsednika in sedanjega premierja Vladimira Putina ter njegove politike v Čečeniji.

Oblasti tri leta po umoru še vedno niso našle niti strelca niti naročnika umora. Avgusta se je sicer na vojaškem sodišču v Moskvi začelo novo sojenje za njen umor, potem ko je vrhovno sodišče zavrnilo oprostilne sodbe za vse obtožene v predhodnem sojenju. A trije osumljenci, ki jim sodijo zdaj, so obtoženi le sodelovanja pri umoru.

Na zahtevo družine
Novo preiskavo in ne le ponovnega sojenja je zahtevala družina Politkovske. Trdijo namreč, da prvotna preiskava ni bila opravljena korektno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.