Umrl je Branko Cvejić, legendarni Bane Bumbar

Foto: imdb.com Grlom u jagode Foto: imdb.com Grlom u jagode
Star je bil 76 let.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni član in nekdanji direktor Jugoslovanskega dramskega gledališča (JDP), igralec Branko Cvejić, legendarni Bane Bumbar iz kultne jugoslovanske serije Grlom u jagode (Na vrat na nos), je umrl v torek v Beogradu, so danes zvečer sporočili iz gledališča. Cvejić se je rodil v Beogradu 25. avgusta 1946, leta 1965 je maturiral na Peti beograjski gimnaziji in se istega leta vpisal na študij igre na Fakulteti za dramsko umetnost v Beogradu.

V matični hiši je odigral več kot 50 vlog, gostoval je tudi na drugih gledaliških odrih, med drugim v beograjskem Zvezdara teatru, pri ustanovitvi katerega je tudi sam sodeloval. Od leta 2002 do konca leta 2011 je bil direktor JDP, v letih 1986–1999 pa je deloval kot pomočnik direktorja. 

Igral je v več kot 40 celovečernih filmih in odigral vrsto pomembnih vlog v televizijskih serijah, filmih in dramah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:14 27. Julij 2022.

    U grlom jagode ... res kultna nadaljevanka. Bi rekla, da sodi v krog filmov, ki smo jih in jih še …

  • 23:24 26. Julij 2022.

    Moji mami,da se kdo "priblža" s slabimi nameni,ga scvrem.....,"General Zod vs. Superman(1980)".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.