Umrl najbolj iskani Afričan

Foto: Žurnal24 V napadih na ameriška veleposlaništva v Vzhodni Afriki je umrlo več kot 200 ljud
V Somaliji so ubili domnevnega vodjo terorističnih napadov na ameriški veleposlaništvi v Keniji in Tanzaniji leta 1998.
Oglej si celoten članek
Po poročanju BBC je veljal F. A. Mohamed za najbolj iskanega človeka v Afriki. Z napadi leta 1998 je na svetovni zemljevid prišla Al Kaida in njen od maja pokojni voditelj Osama bin Laden.

Fazul Abdulah Mohamed, ki so ga ZDA iskale od napadov na veleposlaništvi, je bil ubit v sredo na kontrolni točki somalijske vojske v glavnem mestu Mogadišu.

Po navedbah predstavnika kenijskih policijskih sil Mathewa Iteere bodo izvedli test DNK za potrditev, da je ubiti res Fazul Abdulah Mohamed, poroča STA.

Fazul, ki ga poznajo tudi pod številnimi vzdevki, naj bi bil vodja operacij teroristične mreže Al Kaida v Vzhodni Afriki in vojaški poveljnik somalijske islamske milice Al Šabab, ki si prizadeva vzpostaviti nadzor nad državo.

Ameriške oblasti so bile na lovu za Fazulom Abdulahom Mohamedom od 7. avgusta 1998, ko sta se zgodila napada na ameriški veleposlaništvi v Nairobiju in Dar es Salamu, v katerih je življenje izgubilo več kot 200 ljudi, še povzame agencija.

Foto: Žurnal24 Fazul Abdulah Mohamed.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.