Svet
17 ogledov

Umrl najbolj iskani Afričan

V napadih na ameriška veleposlaništva v Vzhodni Afriki je umrlo več kot 200 ljud Žurnal24 main
V Somaliji so ubili domnevnega vodjo terorističnih napadov na ameriški veleposlaništvi v Keniji in Tanzaniji leta 1998.
Po poročanju BBC je veljal F. A. Mohamed za najbolj iskanega človeka v Afriki. Z napadi leta 1998 je na svetovni zemljevid prišla Al Kaida in njen od maja pokojni voditelj Osama bin Laden.

Fazul Abdulah Mohamed, ki so ga ZDA iskale od napadov na veleposlaništvi, je bil ubit v sredo na kontrolni točki somalijske vojske v glavnem mestu Mogadišu.

Po navedbah predstavnika kenijskih policijskih sil Mathewa Iteere bodo izvedli test DNK za potrditev, da je ubiti res Fazul Abdulah Mohamed, poroča STA.

Fazul, ki ga poznajo tudi pod številnimi vzdevki, naj bi bil vodja operacij teroristične mreže Al Kaida v Vzhodni Afriki in vojaški poveljnik somalijske islamske milice Al Šabab, ki si prizadeva vzpostaviti nadzor nad državo.

Ameriške oblasti so bile na lovu za Fazulom Abdulahom Mohamedom od 7. avgusta 1998, ko sta se zgodila napada na ameriški veleposlaništvi v Nairobiju in Dar es Salamu, v katerih je življenje izgubilo več kot 200 ljudi, še povzame agencija.

Fazul Abdulah Mohamed. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.