Umrl svetovno znan klovn Oleg Popov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Med turnejo je v Rostovu na Donu umrl svetovno znan ruski klovn Oleg Popov, poznan tudi kot sončni klovn. Star je bil 86 let. Po poročanju ruskih tiskovnih agencij je Popov v torek zvečer mirno zaspal pred televizorjem.
Oglej si celoten članek

Foto: Profimedia Oleg Popov

Oleg Konstantinovič Popov je veljal za enega izmed zadnjih večjih cirkuških klovnov. Kmalu po svojih prvih nastopih na podeželju se je leta 1955 pridružil moskovskemu mestnemu cirkusu.

Leta 1969 so je dobil naziv ljudski umetnik Sovjetske zveze. V svojih nastopih je igral lik Ivanuške, ki velja za srečnega naivneža, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od leta 1991 je Popov živel v bavarskem mestecu Egloffstein, vendar je še vedno redno nastopal v svoji domovini.

Nastopil je tudi v štirih filmih, med drugim v nemškem zgodovinskem filmu Propad iz leta 2004, ki prikazuje zadnje dni Adolfa Hitlerja in Tretjega rajha v letu 1945. Leta 1967 je izdal spomine, ki so prevedeni v več jezikov.

Foto: Profimedia Oleg Popov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.