Umrlo več kot 130 novinarjev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Med opravljanjem dela naj bi v letu 2012 umrlo najmanj 130 novinarjev, so sporočili iz organizacije Novinarji brez meja.
Oglej si celoten članek

Iz letnega poročila organizacije Novinarji brez meja je razvidno, da je letos umrlo najmanj 88 novinarjev in 47 blogerjev. V primerjavi z lani se je število mrtvih povečalo za tretjino. Gre za nov žalostni rekord. Vse od leta 1995, ko je organizacija začela objavljati poročila, še niso zabeležili tako visokega števila smrtnih žrtev. „Največ novinarjev je umrlo v Siriji, zaradi nasilja talibanov v Pakistanu in v državljanski vojni v Somaliji,“ so razložili in dodali, da med novinarjem nevarne države spadata tudi Mehika in Brazilija, kjer ulicam vladajo preprodajalci drog.

Število mrtvih med blogerji se je v primerjavi z letom 2011 prav tako povzpelo, in sicer s 5 na 47. Največ jih je umrlo v Siriji.

Največ novinarjev in blogerjev pa je bilo aretiranih v Turčiji, kjer se je poglobil spor s Kurdi, in na Kitajskem. Sledijo Eritreja, Sirija in Iran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.