Upokojil se je najstarejši maratonec, star 101 leto

Foto: Reuters
Foto: Reuters
S tekom se je začel ukvarjati pri 89. letih.
Oglej si celoten članek

Po desetkilometrskem teku v Hongkongu se je najstarejši maratonski tekač na svetu, Fuaja Singh, odločil upokojiti. Star je kar 101 leto, s tekom pa se je začel ukvarjati pri 89. letih.

Svoj zadnji desetkilometrski tek je pretekel v uri in 32 minutah, kar je celo za minuto bolje kot lani, na cilju pa je dejal, da je to eden najsrečnejših dni v njegovem življenju.

"Počutim se tako svežega, poln sem moči," je dejal stoletnik po pretečenih desetih kilometrih. Dejal je, da bo takšne tekme pogrešal, bo pa tudi v prihodnje še tekel v dobrodelne namene.

Singh je sicer britanski državljan, rojen pa je bil v Indiji. Potem ko je pri 89. letih začel teči, je med drugim pretekel 42-kilometrsko razdaljo na maratonih v Londonu, Torontu in New Yorku. Najboljši čas, pet ur in 40 minut, je dosegel v Torontu.

Čeprav velja za najstarejšega maratonca, pa Singh ni vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Ne more namreč dokazati svojega datuma rojstva, ker v Indiji v času britanske kolonialne vladavine niso izdajali rojstnih listov. 1. aprila letos bo sicer dopolnil 102 leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:04 24. Februar 2013.

    To pa je zaslužen pokoj . Želim da bi še tekal na okoli, da mu<br />zdravje posluži, vmes pa naredi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.