Svet
57 ogledov

Upokojil se je najstarejši maratonec, star 101 leto

Najstarejši maratonec Reuters
S tekom se je začel ukvarjati pri 89. letih.

Po desetkilometrskem teku v Hongkongu se je najstarejši maratonski tekač na svetu, Fuaja Singh, odločil upokojiti. Star je kar 101 leto, s tekom pa se je začel ukvarjati pri 89. letih.

Svoj zadnji desetkilometrski tek je pretekel v uri in 32 minutah, kar je celo za minuto bolje kot lani, na cilju pa je dejal, da je to eden najsrečnejših dni v njegovem življenju.

"Počutim se tako svežega, poln sem moči," je dejal stoletnik po pretečenih desetih kilometrih. Dejal je, da bo takšne tekme pogrešal, bo pa tudi v prihodnje še tekel v dobrodelne namene.

Singh je sicer britanski državljan, rojen pa je bil v Indiji. Potem ko je pri 89. letih začel teči, je med drugim pretekel 42-kilometrsko razdaljo na maratonih v Londonu, Torontu in New Yorku. Najboljši čas, pet ur in 40 minut, je dosegel v Torontu.

Čeprav velja za najstarejšega maratonca, pa Singh ni vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Ne more namreč dokazati svojega datuma rojstva, ker v Indiji v času britanske kolonialne vladavine niso izdajali rojstnih listov. 1. aprila letos bo sicer dopolnil 102 leti.

Komentarjev 1
  • vicvic 16:04 24.februar 2013.

    To pa je zaslužen pokoj . Želim da bi še tekal na okoli, da muzdravje posluži, vmes pa naredi še kar je zamudil med tekom.