Uporni general ponudil odstop

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Niti podpora s strani afganistanskega predsednika Hamida Karzaja ni prepričala Baracka Obame. Slednji je namreč odstavil upornega generala Stanleyja McChrystala.
Oglej si celoten članek

Poveljnik zavezniških in ameriških sil v Afganistanu, general Stanley McChrystal, je namreč ameriškemu predsedniku Baracku Obami ponudil odstop, potem ko je v pogovoru za revijo Rolling Stone kritiziral tako Obamo kot njegovo celotno administracijo.

Predsednik je odstop sprejel, ob tem pa se je odločil, da bo generala nasledil general Davida Petraeus.

Karzaj podprl generala
"Predsednik meni, da smo v občutljivem trenutku v našem partnerstvu, v naši vojni proti terorizmu, v procesu prinašanja miru in stabilnosti v Afganistan, vsakršna vrzel v tem procesu pa ne bo v pomoč," je sporočil Karzajev tiskovni predstavnik Vahid Omar.

"General Stanley McChrystal je zelo pomemben člen v tem procesu in upamo, da bo še naprej sodeloval z afganistansko vlado in drugimi v Afganistanu za dosego cilja, ki smo si ga zastavili skupaj," je še dejal Omar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.