Svet
21 ogledov

Uporni general ponudil odstop

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Niti podpora s strani afganistanskega predsednika Hamida Karzaja ni prepričala Baracka Obame. Slednji je namreč odstavil upornega generala Stanleyja McChrystala.

Poveljnik zavezniških in ameriških sil v Afganistanu, general Stanley McChrystal, je namreč ameriškemu predsedniku Baracku Obami ponudil odstop, potem ko je v pogovoru za revijo Rolling Stone kritiziral tako Obamo kot njegovo celotno administracijo.

Predsednik je odstop sprejel, ob tem pa se je odločil, da bo generala nasledil general Davida Petraeus.

Karzaj podprl generala
"Predsednik meni, da smo v občutljivem trenutku v našem partnerstvu, v naši vojni proti terorizmu, v procesu prinašanja miru in stabilnosti v Afganistan, vsakršna vrzel v tem procesu pa ne bo v pomoč," je sporočil Karzajev tiskovni predstavnik Vahid Omar.

"General Stanley McChrystal je zelo pomemben člen v tem procesu in upamo, da bo še naprej sodeloval z afganistansko vlado in drugimi v Afganistanu za dosego cilja, ki smo si ga zastavili skupaj," je še dejal Omar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.