Upornika mučil vladni vojak

Foto: Žurnal24 (Foto: Survival international)
Indonezijske oblasti so potrdile, da je domnevnega upornika mučil vladni vojak. Na spletu se je namreč pojavil videoposnetek, na katerem se vojaki znašajo nad moškim.
Oglej si celoten članek

Iz kratkega videoposnetka je razvidno, kako vojak v uniformi muči moškega, ki kleči in ima zvezane roke, ter ga zaslišuje. Da bi bilo mučenje še hujše pa so, kot je ravidno iz posnetka, moškemu zažgali tudi genetalije. Kdo muči ujetnika iz posnetka ni razvidno, je pa mogoče občasno videti uniformo vladnih vojakov.

Videoposnetek si lahko ogledate na tej povezavi. Pozor: vsebina vas lahko vznemiri.

Indonezijski minister za varnost Djoko Suyanto je dejal, da so bili mučitelji vojaki in da je predsednik države Susilo Bambang Yudhoyono že uvedel preiskavo. Po predvidevanjih naj bi bile žrtve iz vzhodne province Papua.

"V teku je obširna preiskava," je novinarjem po srečanju vlade, ki je razpravljala o posnetku, dejal Suyanto. Posnetek je potem, ko je prišel v javnost, sprožil številne obsodbe, tako s strani medijev, organizacij za varovanje človekovih pravic in sodstva. Suyanto je še dejal, da bodo proti mučiteljem ostro reagirali.

Po podatkih organizacije Human Rights Watch je bil posnetek posnet z mobilnim telefonom 30. maja.

Indonezija je nadzor na Papuo prevzela leta 1963 od Ninozemcev in oblast nad delom otoka uradno prevzela šest let kasneje. Organizacija za varovanje človekovih pravic je sporočila, da je v vojaških akcijah v zadnjih desetletjih v Indoneziji umrlo več kot 100 tisoč ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.