Ustrelil begunca

Foto: EPA
Foto: EPA
Do dogodka je prišlo že včeraj, policija je o njem obvestila danes.
Oglej si celoten članek

Na območju Mrkoplja na Hrvaškem je včeraj policist ustrelil begunca. S policije so danes sporočili, da je do streljanja prišlo, ker se je slednji policiji upiral. V streljanju je bil poškodovan, a je izven življenjske nevarnosti. Kot so potrdili na kliniki v Rijeki je v incidentu dobil strelno ramo v predel desne rame, že včeraj so ga operirali. Njegovo stanje je stabilno.

Policija je v današnjem sporočilu za javnost navedla, da je policijska patrulja na omenjenem območju naletela na skupino neznanih oseb. "Ena izmed oseb se je aktivno upirala postopku in na ta način s svojim delovanjem sama povzročila, da je prišlo do streljanja," je zapisano.

Policijska notranja preiskava je sicer še v teku.

Svet Hrvaški policisti ustrelili migranta na poti v Slovenijo

To je že drugi podoben primer v 11-tih dneh; takrat je na območju Tuhobića policist s puško ustrelil begunca in mu povzročil življenjsko ogrožujoče poškodbe. Hrvaška policija je takrat sporočila, da je šlo za "slučajno sproženje puške".

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 11:13 29. November 2019.

    predlagam kazen za policaja- 10 dni strelskih vaj, da bo naslednjič bolj natančen.

  • 20:51 28. November 2019.

    do konca bi ga moral...bi bil eden manj.

  • vec
    20:02 28. November 2019.

    Očitno so Hrvatje dijeli da samo to še pomaga, malo omiliti naval. Na žalost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.