Svet
2397 ogledov

Hrvaški policisti ustrelili migranta na poti v Slovenijo

Hrvaška meja Profimedias
V posredovanju je bil en od migrantov huje ranjen, najverjetneje zaradi uporabe strelnega orožja, je še povedal hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović

Hrvaška policija je v soboto popoldan na težko dostopnem področju Gorskega kotarja posredovala proti domnevnim nezakonitim migrantom. Pri tem je bil eden od migrantov huje ranjen, saj je utrpel strelno rano. Operirali so ga v bolnišnici v Reki, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Begunci v Sloveniji Svet Hrvaška se intenzivno pripravlja na nov migrantski val

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je že v soboto pojasnjeval, da so bili hrvaški policisti popoldne na delu, in sicer z nalogo zaščite državne meje. Nedaleč od vrha Tuhobić, okoli pet kilometrov daleč od najbližje ceste, so na nedostopnem terenu odkrili skupino migrantov. Ti so se najverjetneje želeli prebiti v Slovenijo.

tihotapljenje migrantov Slovenija 28-letni Slovenec vodil združbo tihotapcev migrantov

Aktivisti opozarjajo na brutalen odnost policistov

V posredovanju je bil en od migrantov huje ranjen, najverjetneje zaradi uporabe strelnega orožja, je še povedal minister. Ali je bila uporaba orožja upravičena, bo pokazala preiskava.

Hrvaška policija | Avtor: Profimedia Profimedia

Taksi Slovenija Migrante tihotapili kar s taksiji

Na vprašanje, ali so bili tudi migranti oboroženi, odgovora še ni. Ostale, ki v posredovanju niso bili ranjeni, so policisti prijeli; skupno je šlo za 15 migrantov.

Hrvaška policija V gozdu Svet Migrantki policisti pomagali pri porodu

Aktivisti že dalj časa hrvaškim policistom očitajo nezakonito in brutalno ravnanje z migranti in begunci, ki v državo prihajajo iz BiH. Med drugim naj bi jih nasilno vračali nazaj čez mejo, a o uporabi strelnega orožja zaenkrat še ni bilo poročil.

Komentarjev 10
  • Avatar MS
    MS 16:33 20.november 2019.

    Jutarnji list je poročal, da naj bi policist streljal v zrak, a se je med streljanjem spotaknil in padel ter po naključju zadel migranta. Migrant pa je bil ranjen v prsni koš in n trebuh! Sklepamo; Policist se je spotaknil ...prikaži večil dvakrat, dvakrat padel in dvakrat po naključju zadel migranta! Prvič v prsni koš on drigič v trebuh!

  • gggg 17:02 17.november 2019.

    Zakaj pa ni šel legalno. Z dokumenti na mejni prehod. Ali pa celo z letalom direktno od doma - prišlo bi ga nekajkrat ceneje, pa še prej bi prišel na cilj. Seveda je pogoj, da ga na njegovem cilju kdo sploh rabi.

  • vzev 16:59 17.november 2019.

    Hrvati vsaj branijo svojo domovino, Slovenci pa spuščajo notri vsakega, ki se mu zahoče. Sramota pa je tudi kako v Sloveniji omejujejo svobodo govora. Noben portal ne pusti komentirati ta dogodek. Čudno, da ga žurnal.