"Utrujena sem kot žirafa"

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Bolezen petletne Hrvatice Nore je združila Hrvate. Zbrali so denar, da je lahko odšla na zdravljenje v ZDA.
Oglej si celoten članek

Nora ima levkemijo, zdravniki na Hrvaškem ji ne morejo več pomagati, njeno zadnje upanje je eksperimentalno zdravljenje v Filadelfiji s celicami, ki so okužene z oslabljenim virusom HIV.

Obupana starša sta prek socialnih omrežij in s pozivi v medijih začela zbirati denar – Hrvati so pokazali veliko srčnosti in v nekaj dneh zbrali dovolj denarja. Zdravljenje bo dolgotrajno, trajalo bo dve leti, stalo pa najmanj 600 tisoč evrov.

Znova zapleti v bolnišnici

V Filadelfijo je z mamo in dvema zdravnikoma Nora prispela včeraj zvečer, v bolnišnico pa bo sprejeta danes, saj niso bili pripravljeni na njih. Otroška bolnišnica je bila v zadnjih dneh tarča ogorčenih komentarjev Hrvatov, saj so vmes dvignili ceno zdravljenja.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL Nora

Tudi tokratna ignoranca je razjezila Norino mamo. "Takega zanemarjanja in negostoljubnosti nismo pričakovali niti v najhujši nočni mori. Že dneve jim pošiljam sporočila, tako zdravniki kot koordinatorka so vedeli, da prihajamo," je za Večernji list dejala mama Đana Atanasovska.

"Polni so moči"

Družini je bila veliko pomoč tudi pevka Tajči, ki je poskrbela, da so se lažje znašli v ZDA. "Nora in njeni starši so srečno prispeli. Nora pravi, da je utrujena "kot žirafa“. Krasni so, neverjetno polni moči," je na svojem Facebook profilu zapisala Tajči.

Moč bo še kako potrebovala, saj jo čakajo številni dnevi negotovosti in napornega zdravljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:11 9. Februar 2013.

    Sramota je , da se pomaga tam , kjer je pomoč zelo zelo vprašljiva in se za ta OGROMNI denar …

  • 18:45 8. Februar 2013.

    zapleti so zaradi takih novinarjev kot jih ima A kanal bebce

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.