Svet
13 ogledov

"Utrujena sem kot žirafa"

Nora Marko Jurinec/Pixsell
Bolezen petletne Hrvatice Nore je združila Hrvate. Zbrali so denar, da je lahko odšla na zdravljenje v ZDA.

Nora ima levkemijo, zdravniki na Hrvaškem ji ne morejo več pomagati, njeno zadnje upanje je eksperimentalno zdravljenje v Filadelfiji s celicami, ki so okužene z oslabljenim virusom HIV.

Obupana starša sta prek socialnih omrežij in s pozivi v medijih začela zbirati denar – Hrvati so pokazali veliko srčnosti in v nekaj dneh zbrali dovolj denarja. Zdravljenje bo dolgotrajno, trajalo bo dve leti, stalo pa najmanj 600 tisoč evrov.

Znova zapleti v bolnišnici

V Filadelfijo je z mamo in dvema zdravnikoma Nora prispela včeraj zvečer, v bolnišnico pa bo sprejeta danes, saj niso bili pripravljeni na njih. Otroška bolnišnica je bila v zadnjih dneh tarča ogorčenih komentarjev Hrvatov, saj so vmes dvignili ceno zdravljenja.

Nora | Avtor: Petar Glebov/PIXSELL Petar Glebov/PIXSELL


Tudi tokratna ignoranca je razjezila Norino mamo. "Takega zanemarjanja in negostoljubnosti nismo pričakovali niti v najhujši nočni mori. Že dneve jim pošiljam sporočila, tako zdravniki kot koordinatorka so vedeli, da prihajamo," je za Večernji list dejala mama Đana Atanasovska.

"Polni so moči"

Družini je bila veliko pomoč tudi pevka Tajči, ki je poskrbela, da so se lažje znašli v ZDA. "Nora in njeni starši so srečno prispeli. Nora pravi, da je utrujena "kot žirafa“. Krasni so, neverjetno polni moči," je na svojem Facebook profilu zapisala Tajči.

Moč bo še kako potrebovala, saj jo čakajo številni dnevi negotovosti in napornega zdravljenja.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:11 09.februar 2013.

    Sramota je , da se pomaga tam , kjer je pomoč zelo zelo vprašljiva in se za ta OGROMNI denar ne pomaga drugim , kjer bi bil vložek absolutno upravičen. Za ta denar , bi lahko priskrbeli isto starim bolnikom ...prikaži večm 7 novih stanovanj v neposredni bližini bolnic , na katere so ti bolniki vezani vsak dan. Ogabno, kajti življenje ima svojo ceno in ta je veliko manjša od tukaj zlicitirane.

  • klincek 18:45 08.februar 2013.

    zapleti so zaradi takih novinarjev kot jih ima A kanal bebce