Užaloščeni svojci: "Če bi vedel, kako nevarno je, ne bi šel"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Prepričan sem, da niso vedeli, v kakšno nevarnost se spuščajo," je dejal oče Gavina Dallowa.
Oglej si celoten članek

Ponedeljkov izbruh vulkana na Belem otoku ob obali Nove Zelandije je po besedah tamkajšnjih oblasti zahteval osem življenj, še osem žrtev naj bi bilo na otoku. Reševalcem se namreč še vedno niso uspelo prebiti na otok, saj se je aktivnost vulkana spet povečala in so razmere preveč negotove, da bi na otok poslali reševalce. 

Več kot dvajset ljudi leži s hudimi opeklinami na intenzivni negi. Njihovo stanje je zelo resno in ni izključeno, da število žrtev ne bo naraslo. Nekaj ranjenih, gre za avstralske državljane, so prepeljali v domovino. Ekipe v intenzivni negi delajo nepretrgoma, da bi zagotovile najboljši nego ranjenim. 

Avstralec Jason Griffiths je utrpel opekline na 80 odstotkih telesa in je poškodbam podlegel v bolnišnici. Trupli njegovih prijateljev Karle Matthews in Richarda Elzerja sta še na otoku. 

Foto: Profimedia vulkan Beli otok Nova Zelandija

Družina 53-letnega Gavina Dallowa se sprašuje, ali so bili obiskovalci otoka obveščeni o tveganju. Geologi so namreč v dneh pred izbruhom zaznali povečano aktivnost v vulkanu. Oče je Gavina opisal kot zelo previdnega človeka. "Mislim, da ne bi šel, če bi vedel, kako nevarno je. Prepričan sem, da niso vedeli, v kakšno nevarnost se spuščajo," je dejal. 

Novozelandske oblasti so že napovedale, da bodo raziskale, ali je bila agencija, ki je organizirala ogled vulkana, obveščena o nevarnosti. 

Po podatkih tamkajšnje policije je bilo na otoku v času izbruha 47 ljudi, od tega 24 Avstralcev, devet Američanov, pet Novozelandcev in drugi iz Nemčije, Velike Britanije, Kitajske in Malezije.   

Mama in hči Počitnice, ki so se spremenile v pekel

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.