V Belgiji preprečili obsežen terorističen napad

Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija Foto: EPA Protiteroristična akcija
Belgijska policija je med protiteroristično akcijo ubila dva človeka, eden je hudo ranjen, poročajo tuji mediji.
Oglej si celoten članek

Foto: googlemaps Vervier

Belgijska policija je danes po državi izvedla obsežno protiteroristično operacijo proti skupini džihadistov, ki so se vrnili iz Sirije in ki so bili na tem, da kmalu izvedejo obsežen napad v Belgiji. Pri tem sta bila v mestu Verviers blizu meje z Nemčijo ubita dva džihadista, je sporočil namestnik belgijskega tožilca Eric Van der Sijpt.

Ranjena je bila tudi ena oseba, ki so jo prijeli. Osumljence so ubili, potem ko so z avtomatskim orožjem streljali na policiste, je dodal Van der Sijpt na novinarski konferenci v Bruslju. V Verviersu na zahodu države ter v Bruslju in drugod po državi so prijeli več kot deset ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V operaciji ni bilo žrtev med policisti niti civilisti, je še dejal.

Policisti so izvedli protiteroristične operacije v več mestih v Belgiji, tudi v prestolnici Bruselj in kraju Vilvoorde severno od nje.

Za celo Belgijo so stopnjo nevarnosti pred napadom z druge dvignili na tretjo stopnjo. Lestvica ima sicer štiri stopnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:34 15. Januar 2015.

    Že tolikokrat sem napisal, bom pa še enkrat. Muslimani v Evropi, bodo morali sami čistit svoje vrste, saj oni najbolj …

  • 22:46 15. Januar 2015.

    Še en dogodek ki samo potrjuje nujnost takim ljudem vzet državljanstvo in jim ne pustit več vrnitve v državo ... …

  • mph
    21:53 15. Januar 2015.

    Avtomatično bi morali preprečit vrnitev v EU komurkoli, ki je klal po Bližnjem Vzhodu. Daleč od tega pa, da s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.