Svet
5 ogledov

V Belgiji preprečili obsežen terorističen napad

Protiteroristična akcija
1/7
EPA
Belgijska policija je med protiteroristično akcijo ubila dva človeka, eden je hudo ranjen, poročajo tuji mediji.

Vervier | Avtor: googlemaps googlemaps

Belgijska policija je danes po državi izvedla obsežno protiteroristično operacijo proti skupini džihadistov, ki so se vrnili iz Sirije in ki so bili na tem, da kmalu izvedejo obsežen napad v Belgiji. Pri tem sta bila v mestu Verviers blizu meje z Nemčijo ubita dva džihadista, je sporočil namestnik belgijskega tožilca Eric Van der Sijpt.

Ranjena je bila tudi ena oseba, ki so jo prijeli. Osumljence so ubili, potem ko so z avtomatskim orožjem streljali na policiste, je dodal Van der Sijpt na novinarski konferenci v Bruslju. V Verviersu na zahodu države ter v Bruslju in drugod po državi so prijeli več kot deset ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V operaciji ni bilo žrtev med policisti niti civilisti, je še dejal.

Policisti so izvedli protiteroristične operacije v več mestih v Belgiji, tudi v prestolnici Bruselj in kraju Vilvoorde severno od nje.

Za celo Belgijo so stopnjo nevarnosti pred napadom z druge dvignili na tretjo stopnjo. Lestvica ima sicer štiri stopnje.

Komentarjev 4
  • mirko 23:34 15.januar 2015.

    Že tolikokrat sem napisal, bom pa še enkrat. Muslimani v Evropi, bodo morali sami čistit svoje vrste, saj oni najbolj dobro poznajo psiho zabredlih posameznikov v ekstremizem. Bolj ko bodo to čiščenje prelagali, večji pekel jim bodo ti ekstremisti delali, ...prikaži več, kajti žrtve islamofobije v Evropi bodo vsi muslimani. Sumim pa, da jim velik del daje potuho.

  • erikkk 22:46 15.januar 2015.

    Še en dogodek ki samo potrjuje nujnost takim ljudem vzet državljanstvo in jim ne pustit več vrnitve v državo ... vsi ki so šli in se vrnili iz sirije nagnat iz evrope...prav ti delajo stranje po evropi ...

  • mph 21:53 15.januar 2015.

    Avtomatično bi morali preprečit vrnitev v EU komurkoli, ki je klal po Bližnjem Vzhodu. Daleč od tega pa, da s tem izražam podporo ameriškemu imperializmu, kapitalizmu, merkelizmu, ... ki take pospešeno pomagajo ustvarjat po celem svetu.