Črn vikend v Benetkah: Trije mrtvi, osem ranjenih

Foto: Shutterstock Benetke
V beneški laguni sta se v zadnjih 24 urah zgodili kar dve nesreči na morju, ki sta terjali tri življenja, več oseb je tudi poškodovanih.
Oglej si celoten članek

V trčenju ribiške barčice in gliserja v petek zvečer sta umrla dva ribiča, štiri osebe so poškodovane. Ena oseba pa je umrla, ko se je danes popoldne v laguni prevrnil čoln.

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da je bil razlog za današnjo nesrečo na morju najverjetneje val, zaradi katerega se je čoln prevrnil.

Padec v morje je bil v tem primeru usoden za 76-letnega domačina z območja Benetk, še tri osebe, ki so bile z njim na čolnu, pa so lažje poškodovane. Nesreča se je zgodila v zelo prometnem delu beneške lagune, kjer je tudi center naravne oaze WWF.

Silovit pa je bil trk med gliserjem in ribiško barčico, ki se je v bližini beneškega Lida zgodil okoli polnoči. Umrla sta dva lokalna ribiča, stara 69 let. Gliser, na katerem so bili štirje mladi Benečani, je pri visoki hitrosti zapeljal v ribiško barčico. Vsi štirje mladi so bili v trku le lažje poškodovani, še navaja Ansa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.