Svet
3164 ogledov

Črn vikend v Benetkah: Trije mrtvi, osem ranjenih

Benetke Shutterstock
V beneški laguni sta se v zadnjih 24 urah zgodili kar dve nesreči na morju, ki sta terjali tri življenja, več oseb je tudi poškodovanih.

V trčenju ribiške barčice in gliserja v petek zvečer sta umrla dva ribiča, štiri osebe so poškodovane. Ena oseba pa je umrla, ko se je danes popoldne v laguni prevrnil čoln.

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da je bil razlog za današnjo nesrečo na morju najverjetneje val, zaradi katerega se je čoln prevrnil.

Padec v morje je bil v tem primeru usoden za 76-letnega domačina z območja Benetk, še tri osebe, ki so bile z njim na čolnu, pa so lažje poškodovane. Nesreča se je zgodila v zelo prometnem delu beneške lagune, kjer je tudi center naravne oaze WWF.

Silovit pa je bil trk med gliserjem in ribiško barčico, ki se je v bližini beneškega Lida zgodil okoli polnoči. Umrla sta dva lokalna ribiča, stara 69 let. Gliser, na katerem so bili štirje mladi Benečani, je pri visoki hitrosti zapeljal v ribiško barčico. Vsi štirje mladi so bili v trku le lažje poškodovani, še navaja Ansa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.