V Berlinu ranjenih več kot 120 policistov

Foto: EPA
Foto: EPA
V spopadu med policijo in protestniki, ki nasprotujejo izpraznitvi skvota v vzhodnem delu Berlina, je bilo ponoči ranjenih 123 policistov, aretirali so 86 protestnikov.
Oglej si celoten članek

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so bile to po oceni tamkajšnje policije najbolj nasilne demonstracije v zadnjih petih letih. Na protestih, ki so se izrodili v nasilje, je sodelovalo okoli 3500 ljudi, med njimi številni privrženci skrajne levice. Obvladati ji je poskušalo 1800 policistov.

Po navedbah policije so nekateri v policiste metali kamenje, steklenice in pirotehnična sredstva. Zažgali so tudi več avtomobilov. Protesti potekajo že od sredine junija, ko so oblasti izpraznile skvot na ulici Rigaer v vzhodnem delu nemške prestolnice.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 00:49 12. Julij 2016.

    Kaj se bom smejal , ko bodo nahebali policisti , ko bodo morali prazniti Rog. Sladko se bom smejal , …

  • 10:11 11. Julij 2016.

    Še to povejste v članku, da gre za skrajne levičarje. Njim je vse dovoljeno, tudi ranitev 123 policistov. Sami človekoljubi …

  • 09:03 11. Julij 2016.

    mojster v zadnjem času je porasto problemov ki jih delajo levičarji - sploh kot razlog zaradi migrantov. tako da ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.