Svet
7 ogledov

V Berlinu ranjenih več kot 120 policistov

Nasilni protesti v Berlinu EPA
V spopadu med policijo in protestniki, ki nasprotujejo izpraznitvi skvota v vzhodnem delu Berlina, je bilo ponoči ranjenih 123 policistov, aretirali so 86 protestnikov.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so bile to po oceni tamkajšnje policije najbolj nasilne demonstracije v zadnjih petih letih. Na protestih, ki so se izrodili v nasilje, je sodelovalo okoli 3500 ljudi, med njimi številni privrženci skrajne levice. Obvladati ji je poskušalo 1800 policistov.

Po navedbah policije so nekateri v policiste metali kamenje, steklenice in pirotehnična sredstva. Zažgali so tudi več avtomobilov. Protesti potekajo že od sredine junija, ko so oblasti izpraznile skvot na ulici Rigaer v vzhodnem delu nemške prestolnice.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 9
  • Žurnalček 00:49 12.julij 2016.

    Kaj se bom smejal , ko bodo nahebali policisti , ko bodo morali prazniti Rog. Sladko se bom smejal , ko jih bodo odvažali , tako kot so oni gledali stran , ko so Rogovci napadli varnostnike s točo kamenja !

  • sprehajalec 10:11 11.julij 2016.

    Še to povejste v članku, da gre za skrajne levičarje. Njim je vse dovoljeno, tudi ranitev 123 policistov. Sami človekoljubi in humanitarci. Članek pa čez 2 dni. Če bi bil AfD ali pegida demonstracije, bi cel svet to ...prikaži več vedel že naslednjo uro.

  • Gigiiinjo 09:03 11.julij 2016.

    mojster v zadnjem času je porasto problemov ki jih delajo levičarji - sploh kot razlog zaradi migrantov. tako da ne nekaj klobasat.dokler pa ala jankoviči, janše in kučani in podobni ne bodo dobesedno pocrkali (nekje 10 let še) se ...prikaži več nebo nič spremenilo. zato ker vi bedni starci mečete nekatere določene stvari še vedno naprej in NAM VI uničujete našo državo s kretenističnimi pogledi na recimo temu slovensko sceno