V bližini slovenske meje se sprehaja neznana divja zver

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V bližini rezervata Veliki Pažut v Medžimurju na Hrvaškem so posneli neznano divjo zver, je javila hrvaška nacionalna televizija HRT.
Oglej si celoten članek

Veterinarji ugibajo, da gre za nevarno žival, predvidevajo, da gre za pumo, ki bi lahko pobegnila nekomu, ki jo je imel doma kot hišno žival. Divja zver je visoka 80 centimetrov, dolga je meter in pol, ima izrazito dolg rep, pravijo očividci, ki so jo videli na Hrvaškem.

"Vsi, ki so jo videli, so jo videli v gozdu, nejasno, ko se je že mračilo. Zato ne moremo točno trditi, za katero divjo mačko gre, niti ne vemo, kakšne barve je. Menijo, da je temne barve, zato ugibamo, da bi lahko šlo za nekakšno pumo," je za HRT dejal veterinar Branimir Reindl.

Do zdaj iz živalskih vrtov niso javili, da bi kakšna divja mačka pobegnila. To je žival, ki jo na tem področju ni, vsi bližnji prebivalci pa so bili obveščeni, da naj bodo pazljivi in, da naj se živali ne približujejo.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 10:28 2. Junij 2021.

    Zveri hodijo po Sloveniji že vse od 41 naprej..

  • 11:25 31. Maj 2021.

    Mislim, da novodobnemu človeku ne koristi prav veliko nasvet, naj se zveri ne približuje. Naši čuti so daleč premalo ostri, …

  • 09:10 31. Maj 2021.

    Da ni kak stari partizan,ki še vedno ni našel poti iz gozda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.