Svet
130099 ogledov

V bližini slovenske meje se sprehaja neznana divja zver

Gozdna pot Profimedia
V bližini rezervata Veliki Pažut v Medžimurju na Hrvaškem so posneli neznano divjo zver, je javila hrvaška nacionalna televizija HRT.

Veterinarji ugibajo, da gre za nevarno žival, predvidevajo, da gre za pumo, ki bi lahko pobegnila nekomu, ki jo je imel doma kot hišno žival. Divja zver je visoka 80 centimetrov, dolga je meter in pol, ima izrazito dolg rep, pravijo očividci, ki so jo videli na Hrvaškem.

"Vsi, ki so jo videli, so jo videli v gozdu, nejasno, ko se je že mračilo. Zato ne moremo točno trditi, za katero divjo mačko gre, niti ne vemo, kakšne barve je. Menijo, da je temne barve, zato ugibamo, da bi lahko šlo za nekakšno pumo," je za HRT dejal veterinar Branimir Reindl.

Do zdaj iz živalskih vrtov niso javili, da bi kakšna divja mačka pobegnila. To je žival, ki jo na tem področju ni, vsi bližnji prebivalci pa so bili obveščeni, da naj bodo pazljivi in, da naj se živali ne približujejo.
 

Komentarjev 13
  • kapibara1 10:28 02.junij 2021.

    Zveri hodijo po Sloveniji že vse od 41 naprej..

  • Pepe007 11:25 31.maj 2021.

    Mislim, da novodobnemu človeku ne koristi prav veliko nasvet, naj se zveri ne približuje. Naši čuti so daleč premalo ostri, da bi zver opazili prej kot ona nas. Ko bi mucika položila šapo name in zagrizla, pa bi jo že opazil ...

  • matermila 09:10 31.maj 2021.

    Da ni kak stari partizan,ki še vedno ni našel poti iz gozda.