V boj za pravičnejšo razdelitev premoženja v državi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V 40 nemških mestih so danes pripravili demonstracije, na katerih se je po navedbah organizatorjev zbralo več kot 40.000 udeležencev, ki so zahtevali pravičnejšo razdelitev premoženja v državi in obdavčitev bogastva.
Oglej si celoten članek

Osrednje zahteve današnjih demonstracij so bile uvedba stalnega davka na premoženje, enkratnega davka na premoženje ter učinkovit boj proti davčnim utajam.

V Bochumu se je po navedbah policije zbralo okoli 4000 ljudi, po navedbah organizatorjev pa 6000. V Hamburgu so organizatorji našteli 7000 protestnikov, policija pa zgolj 1500. V Berlinu in Frankfurtu se je po navedbah organizatorjev zbralo okoli 5000 ljudi.

"Najpremožnejših deset odstotkov gospodinjstev ima v lasti 53 odstotkov celotnega premoženja, spodnja polovica pa na drugi strani nič," je dejal eden od sindikalnih predstavnikov.

Nek drug pa, da bi morali biti premožnejši v večji meri vpeti v premagovanje gospodarske in finančne krize. "Davkoplačevalci so plačali reševalne načrte in tako pravzaprav v prvi vrsti zavarovali premoženje bogatih. Napočil je čas, da tisti, ki so profitirali, sedaj prispevajo svoje," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.